Opstart Abbeyfieldhuis Mechelen: een update

Abbeyfield mechelen 05

De aankoop van het eerste Abbeyfieldhuis in eigen beheer is bijna een feit! De aankoopprocedure loopt en de verbouwingsaanvraag werd ingediend. Als het openbaar onderzoek gunstig verloopt kan Abbeyfield Invest Vlaanderen (AIV) starten met de omvorming van het hotel naar een Abbeyfieldhuis. Zo kan de bewonersgroep tegen de zomer haar intrek nemen, een kleinschalige cohousingplek creëren en een boeiend en sociaal leven in hartje Mechelen uitbouwen. Daarmee wordt het vierde Vlaamse Abbeyfieldhuis een feit!

Abbeyfield Invest Vlaanderen (AIV) heeft een overeenkomst voor de aankoop van het voormalige VixX-hotel in het centrum van Mechelen. Momenteel loopt het openbaar onderzoek waarin o.a. omliggende bewoners bezwaren kunnen indienen. We verwachten hier geen problemen zodat we snel met de verbouwingen kunnen beginnen.

Daarmee zou het vierde Vlaamse Abbeyfieldhuis een feit zijn en is dit het eerste Abbeyfieldhuis in eigen beheer. Om dat te kunnen doen werd in 2022 de coöperatieve vennootschap Abbeyfield Invest Vlaanderen (AIV) opgericht. AIV koopt, verhuurt en beheert op een duurzame manier cohousing-oplossingen op maat van 55-plus en verhuurt deze aan Abbeyfield-bewonersgroepen. Hiermee heeft Abbeyfield Vlaanderen o.a. meer grip op de locatie en het beheer van de toekomstige Abbeyfieldhuizen. Zoals in Mechelen, dicht bij winkels en de Grote Markt, waar je als 55-plusser wordt geïnspireerd om een actief en sociaal leven verder te zetten.

Tegen de zomer wil AIV de bewonersgroep van Mechelen verwelkomen. Momenteel zijn er reeds een aantal kandidaat-bewoners. Dat wil zeggen dat we nog op zoek zijn naar de laatste kandidaten.

Om de aankoop van het Abbeyfieldhuis te kunnen verwezenlijken volgens onze financieringsmix, rekent AIV op privé-investeerders voor de aankoop van een aantal appartementen. Twee appartementen hebben nog geen eigenaar. De eigenaars van de appartementen engageren zich voor een langetermijnverhuur aan Abbeyfield Invest Vlaanderen met een gegarandeerde huurinkomst én de ontzorging van het beheer van het appartement door AIV.

Bewoners gezocht!

Ken jij een kandidaat-bewoner, een 55-plusser die wil participeren op zijn/haar oude dag, in hartje Mechelen wil wonen en een actief en boeiend sociaal leven wil hebben?

Geef jouw familie, vrienden of kennissen de kans om dit project te ontdekken door hen te verwijzen naar één van onze infosessies!

Abbeyfield mechelen 14

Interesse in de aankoop van een appartement?

Heb je interesse in de aankoop van een appartement in ons Abbeyfield-cohousingproject in hartje Mechelen? Zonder de zorgen van een 'klassieke' vastgoedeigenaar (want AIV ontzorgt je met het beheer) en met een gegarandeerde huuropbrengst via langetermijnverhuur?

Volg dan één van onze online infosessies 'Investeren in cohousing bij Abbeyfield'.

Laatste nieuwsberichten