Abbeyfield in de pers

Screenshot 2022 05 13 at 12 01 52

Hoe de duurste stad van Vlaanderen goedkoper kan worden - “Mensen blijven te lang in te grote huizen wonen” (Het Nieuwsblad)

Leuvens schepen van Wonen Lies Corneillie (Groen) verwijst in een artikel in Het Nieuwsblad naar ons Abbbeyfieldhuis 'De Notenkraker" in Leuven waar zestien 55-plussers samen wonen.

De Woonstudie die de stad Leuven liet uitvoeren geeft aanbevelingen om wonen betaalbaarder te maken. Aanbevelingen zoals denser wonen, woningen doen roteren, slimmer bouwen en inspelen op ideeën die veranderen.

Abbeyfield Vlaanderen neem hier een trekkersrol in. Door duurzame, kleinschalige cohousing aan te bieden waarbij je privé woont en samen leeft met gemeenschappelijke woonruimtes. Dat ten voordele van oa. een socialer leven en minder verplaatsingen. Slimmer bouwen dus.

We doen bovendien 55-plussers op tijd nadenken over hun woning die ooit te groot gaat zijn. Daarmee spelen we in op de huidige ideeën van ofwel ‘(alleen) thuis blijven wonen’ of ’naar een woonzorgcentrum’ verhuizen. Abbeyfield Vlaanderen biedt hier een tussenoplossing: de kans om langer gezonder ouder te worden, het roer zelf in handen te blijven houden en te wonen in een omgeving waar samenredzaamheid en sociaal actief blijven speerpunten zijn.

Lees hier meteen het volledige artikel.
Of contacteer ann.peeters@abbeyfield.be.

Laatste nieuwsberichten