Wonen en leven in je eigen Abbeyfieldhuis

En dan is het zover, en kan je samen met je medebewoners je intrek nemen in je eigen Abbeyfieldhuis.

Marleen leuven

Jij en je huisgenoten beheren het huis

Aangezien elk Abbeyfieldhuis georganiseerd is als een autonome vzw die de woning huurt van de eigenaar, en elke bewoner lid is van die vzw, wordt het huis ook echt je eigen huis, dat je beheert en waar je een stem hebt in het kapittel.

In een Abbeyfieldhuis huur je bovendien niet enkel een appartement, je kiest ervoor om actief en solidair met anderen samen te wonen. Je koos je buren, je buren kozen jou, samen maken jullie het huis tot jullie thuis.

Elena Lydia Lieve

Bewonersraad

Als bewoner maak je ook deel uit van de bewonersraad van je huis, de groep die het huis vorm en inhoud geeft, beslissingen neemt en controle houdt.

Problemen met leveranciers, eventuele interne conflicten, of opportuniteiten worden voorgelegd op de bewonersraad, die voor de goede orde wordt voorgezeten door een voorzitter.

De rol van voorzitter kan via een wisselend systeem beurtelings door elke bewoner worden opgenomen.

Garden party

Samen werkt

Tijdens de trajectbegeleiding komen al snel de talenten en de mogelijke bijdragen van de individuele bewoners naar boven. Je merkt er al snel wie de handige Harry of Lena, de secretaris, de buitenmens, de Jeroen Meus of de organisator van de groep is.

Samengevoegd vormen jullie een solide bewonersgroep. Je staat er niet alleen voor, de taken en lasten worden gedeeld.