Veelgestelde vragen

Hoe weten jullie of een project zal slagen?

Om te weten of een fantastisch idee ook potentieel heeft om een Abbeyfieldhuis te worden, stellen we een haalbaarheidsstudie voor. Deze studie duurt gemiddeld vier tot zes maanden en heeft tot doel na te gaan of alle voorwaarden om een huis op te richten vervuld zijn.

Volgende elementen worden op hun haalbaarheid getoetst:
1. Architectonische haalbaarheid
2. Financiële haalbaarheid
3. Juridische haalbaarheid
4. Sociale haalbaarheid

Voor deze haalbaarheidsstudie vragen wij een eenmalige forfaitaire bijdrage van 5.000 euro.

Eens de resultaten van de haalbaarheidsstudie bekend zijn, komen beide partijen samen om te beslissen of het project al dan niet wordt opgestart.

Wat is jullie rol in dit alles?

Het team van Abbeyfield Vlaanderen vzw bestaat uit experten, elk in hun vakgebied, die kunnen putten uit ervaringen opgedaan met de tien bestaande huizen in België.

  • Wij zoeken geschikte bouwpartners, voeren onderhandelingen over de financiering, bewaken de architectonische noden en garanderen de projectopvolging van de bouw.
  • Daarnaast brengen we geïnteresseerde 55-plussers samen, worden met hen alle financiële en juridische stappen ondernomen om een Abbeyfieldhuis op te richten, en worden de kandidaat-bewoners doorheen het traject geleid en tijdens de bewoning verder begeleid.
  • Tot slot bouwen we een netwerk op rond het huis, zoeken we de juiste contacten om aan alle noden van een cohousingproject als dit te kunnen voldoen.

Ik heb een andere vraag.

Laat het ons weten, stel je vraag via het contactformulier. We proberen een antwoord te vinden op alle vragen!

Ik vind geen telefoonnummer op jullie website, kan ik iemand spreken?

Dat klopt, we werken voornamelijk met vrijwilligers, hebben geen permanent secretariaat en daardoor ook geen vast telefoonnummer.

Maar laat dat je niet tegenhouden! Indien je een vraag hebt waarop je het antwoord niet vindt op deze pagina's, kan je ze stellen via het contactformulier. Je vraag wordt zo snel mogelijk beantwoord, en indien je iemand over een specifiek onderwerp of project wil spreken kan dat zeker ook. Laat het ons weten, vul je telefoonnummer in en we bekijken wie je het best te woord kan staan.