Waarom we kiezen voor een huurmodel

Elk Abbeyfieldhuis organiseert zich als een autonome vzw die de woning huurt van de eigenaars of investeerders. Elke bewoner is lid van deze vzw. Als bewoner betaal je huur aan de vzw.

Door als enige in Vlaanderen cohousing aan te bieden als huurmodel bereiken we de groep 55-plussers die zich hier het best bij voelt. Geen onnodige stress om nog een lening te verkrijgen, geen drempel om een huurcontract aan te gaan, geen eigenaar die je kan vragen te vertrekken, instappen en uitstappen is eenvoudig.

Zou ik toch een appartement kunnen kopen?

De eerste Abbeyfieldwoningen in Vlaanderen zijn nieuwbouwwoningen, gerealiseerd door projectontwikkelaars of architecten, en eigendom van één of meerdere eigenaars. Wil je een appartement kopen of investeren in een Abbeyfieldhuis, bekijken we graag waar koopmogelijkheden zijn.

Een appartement in een Abbeyfieldhuis kopen en er zelf gaan wonen is niet mogelijk. De ervaring leert immers dat een mix van eigenaars en huurders binnen een Abbeyfieldhuis niet ideaal is. Bij voorkeur zijn alle bewoners gelijk, iedereen huurt en heeft dezelfde inbreng.