Entre Voisins, Etterbeek

2014 10 13 Entre Voisins

Locatie

Waversesteenweg 490, 1040 Etterbeek

Aantal wooneenheden

Dit Abbeyfieldhuis telt acht appartementen.

Projectfase

Sinds 2004
10 jaar Entre Voisins

Abbeyfield in Brussel

Dit huis in Etterbeek is het eerste Abbeyfieldhuis in België, geopend in 2004 en gerealiseerd dankzij de gemeente Etterbeek. De opening van Entre Voisins was tegelijk de vuurdoop voor Abbeyfield Belgium.

Drie kleine huizen waarvan de gemeente Etterbeek de eigenaar was, werden gerenoveerd en samengevoegd tot één comfortabel huis met acht individuele appartementen, gemeenschappelijke ruimten, lift en tuin. Entre Voisins is zeer goed gelegen, op een steenworp van het Jourdanplein en vlakbij de Europese wijk, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en op wandelafstand van winkels en culturele instellingen.

2014 10 13 Entre Voisins 4

Bewoners

De bewoners van Entre Voisins vormen een hechte groep die het huis autonoom beheert. De bewonersraad komt regelmatig samen. De bewoners eten twee keer per week samen, er wordt samen gekookt, alle taken worden er verdeeld, de boekhouding, de tuin... In alles wat ze ondernemen staat het welzijn van alle bewoners voorop.

De huidige voertaal is Frans, maar Nederlandstalige bewoners zijn er uiteraard welkom.

Abbeyfield Belgium

Aangezien Entre Voisins het allereerste cohousingproject voor 55-plus in België was, en gezien de centrale ligging van het huis, is het hoofdkantoor van Abbeyfield Belgium er ook gevestigd.

Contact Entre Voisins, Etterbeek

Céline Janssens
Abbeyfield Belgium