Bowoaters, Gent

IMG 9083 1 1

Locatie

New-Orleansstraat 183, 9000 Gent

Aantal wooneenheden

Bowoaters telt negen huurappartementen, met ruimte voor negen tot elf 50-plussers.

Bewoning

Sinds februari 2020

Beschikbaarheid

Momenteel zijn alle flats bewoond.
IMG 9042 2

Bowoaters

Dit huis telt negen mooie, comfortabele flats, elk met een klein terras, verspreid over vier verdiepingen.

Elke flat bestaat uit een grote lichte leefruimte met ingebouwde keuken, een badkamer met inloopdouche, een slaapkamer die met een schuifdeur afgescheiden kan worden van de leefruimte, en een berging.

Daarnaast vind je er ook een grote gemeenschappelijke keuken, een zonnige leef- en zitruimte, een ruime logeerkamer met bad die ook als hobby- of vergaderruimte kan dienen, een ruime trappenhal met lift en grote overlopen met mooie lichtinval, plus een tuin met terras en een moestuin.

De appartementen zijn erkende assistentiewoningen en zijn ingericht volgens de principes van levenslang wonen. Ze zijn toegankelijk, veilig, comfortabel en makkelijk aanpasbaar mocht dat nodig zijn.

IMG 9031 1

Bowoaterkes

In Bowoaters wonen momenteel zeven singles en twee koppels, stuk voor stuk actieve 50-plussers die expliciet kozen voor cohousen.

De jongsten zijn een eindje in de 50 en werken nog, de oudste is eind 70. Een gevarieerde groep van individuen die zich tijdens de begeleide groepsvorming ontwikkeld heeft tot een hechte bewonersgroep, de 'Bowoaterkes'.

IMG 20200412 1108116374 1

Coronaproof

Toen de bewoners begin dit jaar in hun huis trokken, werden ze al snel geconfronteerd met de lockdown.

Grotendeels behorend tot de risicogroep, organiseerden ze zich al snel en hielden ze zich strikt aan de voorschriften: afstand houden, handen wassen, deurklinken en liftknoppen ontsmetten...

Dankzij het mooie weer, hun grote terras en tuin konden ze - zij het op gepaste afstand - in elk geval ondervinden en naar waarde schatten wat cohousen inhoudt: privé wonen maar samen leven. Zelf noemen ze het een 'luxesituatie'.

Meer weten?

Lijkt dit ook wat voor jou? Ben je 55-plus en denk je aan cohousen met gelijkgestemden? Sluit je aan bij de Vrienden van Bowoaters.

Als Vriend betaal je een kleine jaarlijkse bijdrage en word je nauw betrokken bij het huis. Je wordt uitgenodigd voor de activiteiten die de Bowoaterkes organiseren, je leert de bewoners en het huis kennen, je proeft de sfeer en wie weet... stap je ooit zelf ook in dit project?