Bowoaters, Gent

Abbeyfield Gent 113 1

Locatie

New-Orleansstraat 183, 9000 Gent

Aantal wooneenheden

Bowoaters telt negen huurappartementen, met ruimte voor negen tot elf 50-plussers.

Bewoond

Sinds februari 2020

Vrije plaatsen

Ja
Abbeyfield Gent 007

Privé wonen

Dit huis telt negen mooie, comfortabele appartementen, elk met een klein terras, verspreid over vier verdiepingen.

Elk appartement bestaat uit een grote lichte leefruimte met ingebouwde keuken, een badkamer met inloopdouche, een slaapkamer die met een schuifdeur afgescheiden kan worden van de leefruimte, en een berging.

De appartementen zijn erkende assistentiewoningen en zijn ingericht volgens de principes van levenslang wonen. Ze zijn toegankelijk, veilig, comfortabel en makkelijk aanpasbaar mocht dat nodig zijn.

Samen leven

Daarnaast vind je er ook 150 m² aan gemeenschappelijke ruimte: een grote ingerichte keuken, een zonnige leef- en zitruimte, een ruime logeerkamer met bad die ook als hobby- of vergaderruimte kan dienen, een ruime trappenhal met lift en grote overlopen met mooie lichtinval, plus een grote tuin met terras en een moestuin.

Abbeyfield Gent 054 1
Abbeyfield Gent 109
Abbeyfield Gent 037 1

Hier is een plaats vrij

Momenteel is hier een appartement vrij.

Het gaat om een appartement van 61 m² privé ruimte naast de 150 m² die je deelt met de andere bewoners. Deze flat heeft één slaapkamer, een terras en zicht op de tuin.

2023 12 15 Open deur Bowoaters

Online infosessie, open deur, infomoment... voor elk wat wils

Op regelmatige tijdstippen organiseert Bowoaters een live infomoment voor wie wil kennismaken met het huis en haar bewoners, een online infosessie en een opendeurdag.

Je vindt de juiste data steeds in onze agenda. Inschrijven vooraf is noodzakelijk. Na inschrijving ontvang je steeds een bevestiging.

2023 12 20 Algemeen

Infosessies Abbeyfield Vlaanderen

Wil je nader kennismaken met het Abbeyfieldconcept in het algemeen?
Wil je meer weten en bekijken of het wat voor jou zou zijn?

Op onze algemene infosessies kom je alles te weten over ons kleinschalige woonconcept en krijg je de kans om je vragen te stellen. Maandelijks kan je deelnemen aan een online infosessie. Check onze agenda voor de juiste data.

Bowoaterkes

De negen appartementen worden bewoond door een aantal singles en enkele koppels, stuk voor stuk actieve 50-plussers die expliciet kozen voor cohousen.

De jongsten zijn een eindje in de 50 en werken nog, de oudste is eind 70. Een gevarieerde groep van individuen die zich tijdens de begeleide groepsvorming ontwikkeld heeft tot een hechte bewonersgroep, de 'Bowoaterkes'.

Vrienden van Bowoaters

Ben je geïnteresseerd maar vind je het nog wat vroeg om in dit project te stappen, dan kan je ook vrijblijvend kennismaken met Bowoaters door Vriend te worden. Als Vriend ontvang je maandelijks nieuws uit het huis, maak je kennis met de bewoners en word je uitgenodigd voor hun activiteiten zodra dat weer mogelijk is.

Bowoaters, Gent