Bowoaters, Gent

IMG 9042 2

Locatie

New-Orleansstraat 183, 9000 Gent

Aantal wooneenheden

Bowoaters telt negen huurappartementen, met ruimte voor negen tot elf 50-plussers.

Bewoning

Sinds februari 2020

Beschikbaarheid

Momenteel zijn alle flats bewoond.
IMG 9031 1

Privé wonen

Dit huis telt negen mooie, comfortabele flats, elk met een klein terras, verspreid over vier verdiepingen.

Elke flat bestaat uit een grote lichte leefruimte met ingebouwde keuken, een badkamer met inloopdouche, een slaapkamer die met een schuifdeur afgescheiden kan worden van de leefruimte, en een berging.

De appartementen zijn erkende assistentiewoningen en zijn ingericht volgens de principes van levenslang wonen. Ze zijn toegankelijk, veilig, comfortabel en makkelijk aanpasbaar mocht dat nodig zijn.

Samen leven

Daarnaast vind je er ook een grote gemeenschappelijke keuken, een zonnige leef- en zitruimte, een ruime logeerkamer met bad die ook als hobby- of vergaderruimte kan dienen, een ruime trappenhal met lift en grote overlopen met mooie lichtinval, plus een tuin met terras en een moestuin.

Bowoaterkes

In Bowoaters wonen momenteel zeven singles en twee koppels, stuk voor stuk actieve 50-plussers die expliciet kozen voor cohousen.

De jongsten zijn een eindje in de 50 en werken nog, de oudste is eind 70. Een gevarieerde groep van individuen die zich tijdens de begeleide groepsvorming ontwikkeld heeft tot een hechte bewonersgroep, de 'Bowoaterkes'.

Bowoaters ntb

Meer weten?

Lijkt dit ook wat voor jou? Ben je 55-plus en denk je aan cohousen met gelijkgestemden?

We hoopten je van dichtbij te kunnen laten kennismaken met de bewoners van Bowoaters, op een infosessie in hun Abbeyfieldhuis in Gent. De coronamaatregelen laten dat momenteel niet meer toe. Maar zodra de omstandigheden beter zijn, pikken we de draad ook daar terug op!