Bowoaters, Gent

IMG 9042 2

Locatie

New-Orleansstraat 183, 9000 Gent

Aantal wooneenheden

Bowoaters telt negen huurappartementen, met ruimte voor negen tot elf 50-plussers.

Projectfase

Bewoning sinds februari 2020

Beschikbaarheid

Hier is momenteel een appartement vrij.
IMG 9031 1

Privé wonen

Dit huis telt negen mooie, comfortabele appartementen, elk met een klein terras, verspreid over vier verdiepingen.

Elk appartement bestaat uit een grote lichte leefruimte met ingebouwde keuken, een badkamer met inloopdouche, een slaapkamer die met een schuifdeur afgescheiden kan worden van de leefruimte, en een berging.

De appartementen zijn erkende assistentiewoningen en zijn ingericht volgens de principes van levenslang wonen. Ze zijn toegankelijk, veilig, comfortabel en makkelijk aanpasbaar mocht dat nodig zijn.

Samen leven

Daarnaast vind je er ook een grote gemeenschappelijke keuken, een zonnige leef- en zitruimte, een ruime logeerkamer met bad die ook als hobby- of vergaderruimte kan dienen, een ruime trappenhal met lift en grote overlopen met mooie lichtinval, plus een grote tuin met terras en een moestuin.

Gang
Keuken

Bowoaterkes

In Bowoaters wonen momenteel zeven singles en twee koppels, stuk voor stuk actieve 50-plussers die expliciet kozen voor cohousen.

De jongsten zijn een eindje in de 50 en werken nog, de oudste is eind 70. Een gevarieerde groep van individuen die zich tijdens de begeleide groepsvorming ontwikkeld heeft tot een hechte bewonersgroep, de 'Bowoaterkes'.

2022 05 14 Info Bowoaters

Iets voor jou?

Ben je 55-plus en droom je van cohousen met gelijkgestemden? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Momenteel is hier nog één appartement vrij.

Op zaterdag 14 mei 2022 organiseert Bowoaters een infomoment voor wie wil kennismaken met het huis en haar bewoners. Inschrijven vooraf is noodzakelijk.

Meer weten?

Sluit je aan bij de Vrienden van Bowoaters.

Als Vriend betaal je een kleine jaarlijkse bijdrage en word je nauw betrokken bij het huis. Je wordt uitgenodigd voor de activiteiten die de Bowoaterkes organiseren, je leert de bewoners en het huis kennen, je proeft de sfeer en wie weet... stap je ooit zelf ook in dit project?

Bowoaters, Gent