Le Martin-Pêcheur, Watermaal-Bosvoorde

2014 10 13 Le Martin Pêcheur

Locatie

Briljantstraat 27, 1170 Watermaal-Bosvoorde

Aantal wooneenheden

Le Martin-Pêcheur telt negen appartementen, heeft een mooie tuin met moestuin en serre.

Projectfase

Sinds voorjaar 2009
2019 05 19 Malle M Pecheur 6

Abbeyfield Vlaanderen in Brussel

Contacten tussen de gemeente Watermaal-Bosvoorde en Abbeyfield Vlaanderen Belgium hebben in de lente van 2009 geleid tot de realisatie van dit tweede Abbeyfieldhuis in Brussel, in Watermaal-Bosvoorde. De gemeente is zowel initiatiefnemer als eigenaar van het pand.

Het huis ligt in de wijk tussen het Keymplein en het Park van Heronniere. Je vindt er zowel buurtwinkels als supermarkten, het CC Paul Delvaux en de bib bevinden zich op wandelafstand, en alles is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer.

2014 10 13 Le Martin Pêcheur 2

Bewoners

Het huis wordt momenteel bewoond door een mix van babyboomers en 80-plussers, die het beste in elkaar naar boven halen en een perfecte modus vivendi vonden. De activiteiten die ze organiseren spreken er elke generatie aan: elke weekdag eten ze 's avonds samen in de gemeenschappelijke keuken, waarbij elk om beurt voor de maaltijd zorgt; de moestuin en de serre onderhouden ze samen; ze hebben een eigen bibliotheek; ze organiseren yogalessen; ze grijpen elke gelegenheid aan om samen te vieren..

Het grootste deel van de bewoners is Franstalig, maar uiteraard zijn ook Nederlandstalige bewoners hier welkom.

Contact Le Martin-Pêcheur, Watermaal-Bosvoorde

Céline Janssens
Abbeyfield Vlaanderen Belgium