Project Maurice, Kampenhout

Maurice DS met wit agmen

Locatie

Kruispunt Haachtsesteenweg - Kerkstraat, 1910 Kampenhout

Aantal wooneenheden

Dit Abbeyfieldhuis zal acht à negen nieuwbouwappartemen met terras tellen.

Verkennen

In de Vlaams-Brabantse gemeente Kampenhout lopen momenteel gesprekken tussen een privaat investeerder en Abbeyfield Vlaanderen met het oog op de ontwikkeling van een Abbeyfieldhuis binnen een collectief woonproject, genaamd Maurice.

Dit beloftevolle nieuwe project is gepland op het kruispunt van de Haachtsesteenweg met de Kerkstraat, op een steenworp van het centrum van Kampenhout, op wandelafstand van winkels en bib, en met een bushalte vlakbij.

Screenshot 2020 06 15 at 09

Plannen

In het project Maurice worden naast een Abbeyfieldhuis ook rijwoningen voor jonge gezinnen en appartementen voor alleenstaanden of starters voorzien. Hierdoor wordt dit een uniek Abbeyfieldhuis, dat deel uitmaakt van een groter collectief woonproject dat generaties verbindt.

De plannen die nu voorliggen beloven alvast een inclusieve en collectieve woongemeenschap. Trefwoorden zijn hier 'Samen leven rond een gedeeld binnenplein' en 'Ruimte voor ontmoeting, met respect voor elkaars privé leefomgeving'.

Bovendien ambiëren architecten Geldof Mertens en Noben (agmen) hier een duurzaam project neer te zetten: duurzaam door de inplanting en situering, technisch duurzaam en duurzaam in materiaalgebruik.

Abbeyfieldproof dus!

Groep

Realiseren

Om dit Abbeyfieldhuis te realiseren gaan we nu op zoek naar actieve 55-plussers die in dit schitterende samenwoonproject willen stappen, en er mee hun schouders willen onderzetten om het tot een succes te maken.

Denk je dat dit wat voor jou is? Wil je ook anticiperen op je oude dag door nu te kiezen voor een toekomst die je zelf kan vormgeven, en waarin je privé kan wonen, maar samen leven?

Kortom, ben je op zoek naar een woongemeenschap op maat van 55-plus? Of wil je gewoon weten wat Abbeyfieldwonen zo bijzonder maakt? Schrijf je in voor onze infosessies!

Kampenhout 22 juli 2020 15 uur

Informeren

Om bekendheid te geven aan dit nieuwe project organiseren we op gezette tijden infosessies in Kampenhout. De eerstvolgende sessie vindt plaats op woensdag 22 juli 2020 om 15:00 uur in het Labo Café in Kampenhout.

Op deze infosessie kan je kennismaken met het Abbeyfieldwonen en met de eerste Vlaamse realisaties, hoor je waarom we kiezen voor een huurmodel, kom je alles te weten over de relatie tussen Abbeyfield en Maurice, en krijg je de kans jouw vragen te stellen.