Bookmark and Share
Terug

 

Adres: 10 Rue Gabrielle de Coune, 4600 Lixhe-Visé
Aantal appartementen: 9

Het Abbeyfield-huis in Lixhe draagt de naam van zijn bouwheer, Jean-Remacle de la Tour die het in 1730 liet bouwen als buitenverblijf. De laatste eigenaar, Mevrouw Gabrielle de Coune, heeft het huis aan de Koning Boudewijnstichting nagelaten, die er in juli 2005 een sociale bestemming aan geeft in de vorm van een Abbeyfield-huis.
Het huis is schitterend gelegen in een groot park aan de oever van de Maas. Het ligt in het centrum van het gezellige dorp Lixhe, op minder dan drie kilometer van het stadje Visé. Met de bus die voor het huis stopt, is het een paar minuten rijden naar dit stadje. Je kan er ook heen wandelen over prachtige jaagpaden.
Voor de dagelijkse boodschappen kan je terecht bij de buurtsupermarkt, de brood- en banketbakker en de apotheek. Begin jaren 2000 is het landhuis volledig gerenoveerd en opnieuw ingedeeld in afzonderlijke appartementen om zo van alle hedendaagse comfort en woonstandaarden te kunnen genieten.
Ondanks deze vernieuwingen heeft het huis gelukkig zijn historische sfeer behouden.

Het huis beschikt over negen appartementen met elk een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een badkamer. De grootte van de appartementen varieert tussen de 30 en 50m². Bij de inrichting van het huis stond het comfort van de bewoners voorop: de appartementen worden verbonden met de gemeenschapelijke ruimtes door een glazen gang. De minder valide bewoners kunnen de twee etages bereiken dankzij een traplift. De gehele begane grond wordt in beslag genomen door de ruime en lichte gemeenschappelijke ruimtes: de badkamer, wasruimte, de keuken, eetkamer en woonkamer. De laatste drie kijken uit over het park.
De bewoners nuttigen één maal per week een gezamenlijke maaltijd in de mooie eetzaal. Het huis Maison de la Tour onderhoudt goede contacten met het dorp. Zo worden er regelmatig koffieuurtjes georganiseerd. En een goede traditie is het Buurtfeest dat ieder jaar in het park gevierd wordt. 

De 2 sleutelwoorden van het prachtig gelegen Abbeyfield-huis van Lixhe zijn: vrijheid en participatie.

Bent u geïnteresseerd om het te bezoeken – om kennis te maken – om er te gaan wonen? 


Contact : Abbeyfield en Wallonie tel.  0483.46.22.91 of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rue Gabrielle de Coune, 10
4600 Lixhe-Visé